• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Juha Jormakan teoksia nähtävillä Rebirth-näyttelyssä

Systolen valokuvaaja Juha Jormakka löysi yhtäkkiä itsensä Rebirth-näyttelystä, jossa on esillä hänen ottamiaan valokuvia. ”En ole ikinä kuvitellut tekeväni näyttelyä”, Jormakka sanoo.
Rebirth-näyttelyssä on esillä kolmen taiteilijan teoksia: maalauksia, valokuvia sekä tekstiili- ja esinetaidetta.jormakka1
Juha Jormakka
kuvasi Intian reissullaan 1500 otosta. Matkan jälkeen hänen siskonsa Johanna Vilén halusi nähdä kuvat. ”Hän piti kuvista ja sanoi, että tehdään yhteinen näyttely. Sanoin hänelle, että ´joo, joo, ihan varmaan tehdään”, Jormakka kertoo. Ajatus omista valokuvista näyttelyssä oli hänelle täysin vieras.

Koko näyttelyasia jäi siinä kohtaa auki, kunnes Jormakka sai sisareltaan viestin, että näyttely saattaisi toisen näyttelyn peruuntumisen takia onnistua nopeallakin aikataululla. Vilén pyysi näyttelyyn mukaan opiskelukaverinsa Nonna-Nina Mäen. Maalauksista, valokuvista sekä tekstiili- ja esinetaiteesta koostuva näyttely on auki Tampereella maaliskuun loppuun asti. ”Siinä on teemana uusiutuminen, Intia ja Intian värimaailma”, Jormakka kertoo.

Mäki on vieraillut Intiassa usein, hän on opettanut siellä lapsia ja tehnyt taideprojekteja. Vilén puolestaan kertoo Intian olevan hänelle lähinnä mielenlaatu tai psyykkinen lataamo. Jormakka viehättyi Intian reissullaan erityisesti ”Ihmisiin ja heidän kykyyn sopeutua vallitsevaan tilanteeseen. Intiassa erilaista elämää on aivan joka paikassa”. Jormakan 1500 kuvasta päätyi lopulta näyttelyyn 25- 30 teosta.

 

Rebirth-näyttely

Galleria Koppelo 3.3.–31.3.2020
Kauppakatu 14, 33210 Tampere
www.galleriakoppelo.home.blog
Galleria avoinna: ti–pe 12–18 la-su 12-15

 

Kuva Juha Jormakka

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.