• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Ensihoidon SM-voitto Jokilaaksoon 

Jokilaaksojen pelastuslaitos vei Ensihoidon SM-kisan nimiinsä toukokuussa Tallinnassa. ”Isoin jännitys oli aina ennen suoritusta mutta kun toiminta alkoi, se vei mukanaan, eikä jännitystä enää kisatilanteessa sitten muistanut”, Satu Jussila sanoo. Kisa käytiin Suomen Turvatiedon järjestämillä Akuuttihoitopäivillä.

 

nettisysMari AlankoJaakko AnnalaSatu Jussila ja Mari Nietula eli jokilaaksojen pelastuslaitoksen joukkue vei SM-kisojen kiertopalkinnon, Voittajan miekan, palkintokaappiinsa. Joukkue kuittasi myös 1500 euron palkintorahat. Kolmihenkisen joukkueen team leader oli Annala, muut varsinaiseen kilpailuun osallistuneet olivat Alanko ja Jussila. Varajäsenenä ja mentorina toimi kahdet aiemmatkisat läpi käynyt Nietula.Tämän vuoden kilpailu alkoi ambulanssisynnytyksellä, joka hoidettiin Tallinnan simulaatiotiloissa olevassa ambulanssissa. "Puitteet olivat aidontuntuiset ja yllätykselliset", Annala kuvaa.

Synnytyksen jälkeen tehtiin monivalintatentti, jonka joukkue hoiti ryhmänä. Finaalissa siirryttiin kylpylän allasosastolle, jossa nuori, perusterve henkilö oli saanut uidessaan hengenahdistuksen. Tapaus oli kuvattu joitakin vuosia sitten Systolen potilastapauksessa. Voittajajoukkue piti molempia kilpailusimulaatioita  hyvinä. ”Ne tulivat täysin puskista, vaikka olimme harjoitelleet yhdessä neljä kertaa kuluneen kevään aikana. Tämän kaltaisia tehtäviä emme osanneet odottaa.”

Jännitystä oli ilmassa eniten kilpailusuoritusta odotellessa. Itse kilpailussa jännitys unohtui ja siinä keskityttiin vain suoritukseen. ”Aina kisa tuo oman elementtinsä. Pieni jännitys tai stressi voivat olla vain hyväksikin tällaisessa kisasuorituksessa.”, Jussila arvioi.

Ensihoidon SM-kisasta jäänyt kokemus oli huikea. ”Kannustan kavereita lähtemään mukaan. Nämä ovat hyviä tilanteita, jotka antavat oppia, vaikka ei voittaisikaan”, Jussila sanoo. Annala puolestaan toivoo, että pääsisi mukaan ensi vuonnakin. Isoimpana kotiin tuomisena hän sai oppia johtamisesta ja tiimityöstä.
”Motivaationi uuden oppimiseen lisääntyi, kun en halunnut lähteäkisaan takki auki -fiiliksellä”, Annala sanoo.

Kisaa tuomaroinut Arcadan Christoffer Ericsson huomasi saman: Joukkueet olivat tulleet kisaan hyvin valmistautuneina.

Jussila arvioi, että SM-kisan voitto on hyvää mainosta myös omalle työnantajalle. ”Pystytään osoittamaan, että meilläkin osataan hoitaa ja saamme tekemistämme ja osaamistamme näkyville.”

”Voittoa pitää ehdottomasti lähteä ensi vuonna puolustamaan”, Annala toteaa.

 

Teksti Marko Partanen
Kuva Juha Jormakka

Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.