• http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
  • http://www.framepage.fi
Previous Next

Pehmoja talkoilla ambulansseihin

Hyväntekeväisyysjippo järjestetään Carpellassa. Mikä ihmeen hyväntekeväisyysjippo ja miten se liittyy pehmoihin ja ambulansseihin?
Asialla on hyväntekeväisyysjärjestö Project LIV, se kehottaa ottamaan mukaan ompelukoneen, sakset ja nuppineuloja.

 

Hyväntekeväisyysjippo on lasten ja perheiden tapahtuma Mustasaaren Carpellassa. Paikalla järjestetään pehmolelukoirien ompelutalkoot. Valmiit pehmot lahjoitetaan Vaasan alueen ambulansseihin pienten potilaiden iloksi.
Osallistujia pyydetäänkin tulemaan paikalle oman ompelukoneen, saksien ja nuppineulojen kanssa, jotka on hyvä varustaa nimilapuin kotoa lähtiessä. Välineitä ja tarvikkeita on on myös paikanpällä, ja pehmojen valmistamiseen voi osallistua myös kaavoja ja kankaita leikkaamalla.

Talkoolaiset saavat hyvän mielen lisäksi grillimakkaraa, kahvia ja teetä. Lapsille on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Paikalla on ambulanssi, paloauto ja nalletohtori, jonka vastaanotolle lapsi voi tuoda oman pehmonsa. Lasten työpajassa valmistuu pehmolle supersankariviitta, paikalla on ponitsastusta, koiria ja paljon muuta.

Hyväntekeväisyysjipon tekijä on pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä ilahduttamiseen pyrkivä Project LIV -yhdistys. Tapahtuma järjestetään tanssipaviljonki Carpellassa, Mustasaaressa 17.3.2018.


"To bring back a lost smile"
"To bring back a lost smile" on Project Liv:n motto. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä iloa ja turvallisuudentunnetta pitkäaikaissairaiden ja heidän omaistensa arjessa. Mikään ei ole liian pientä, suurta tai mahdotonta toteuttaa. Yhdistyksen perusti Nina Brännkärr-Friberg, hän on leukemiasta parantuneen lapsen äiti.


Project Liv perustuu leikkimielisyyteen ja intohimoon auttaa, paikkana sairaalat, ambulanssit ja terveyskeskuset.
 Yhdistys on tuottanut muun muassa tarroja, joita pienet potilaat voivat liimailla potilashuoneissa seinille ja irrottaa kun lähtevät pois.
Juhlapakkaukset ovat puolestaan lapsille, jotka joutuvat viettämään sairaalassa juhlapäivänsä. Yhdistys hankkii hoitolaitoksiin myös hauskoja hoitovälineitä. Lisäksi Project LIV järjestää vuodessa noin 40 unelmapäivää, jotka laaditaan ilahduttamaan raskaan sairauden ympäröivää perhettä.


Tarroja ambulansseihin


Vuoden alussa Soiten alueen ambulanssien hoitotiloihin liimattiin iloisia tarroja. Niiden tarkoitus on piristää lapsipotilaita.
Iloisten ja lapsia kiinnostavien kuvien avulla on tarkoitus saada pienille lapsipotilaille turvallisuudentunnetta ja piristystä usein jopa pelottavaankin tilanteeseen. Suunnitelmissa on, että samat tutut kuvat toistuisivat koko hoitoketjun läpi. Soiten alueella Project LIV:n ilo näkyy ensihoidon lisäksi lastensairaalassa ja lasten päivystyksessä.
Project Liv hakee aktiivisesti yhteistyökumppaneita. Soiteenkin aloite tuli yhdistykseltä.

"Onhan ambulansseissa tähänkin asti lasten viihtyvyyteen satsattu mutta idea siitä, että koko hoitoketjun läpi olisi jotakin tuttua ja turvallista, kuulosti hyvältä", ensihoitopäällikkö Oskar Hagström sanoo.


Teksti Marjut Makkonen
Ota Project liviin yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.projectliv.fi


Suomen Ensihoidon Tiedotus Oy Copyright ©2019. All Rights Reserved.